Giethoorn

In het mooie sprookjesachtige Giethoorn zijn in hartje van het dorp geen wegen te bekennen; daarom wordt deze bijzondere plek ook wel het Hollands Venetië genoemd. Men kan hier genieten van de rust, het water en de ruimte. De Gietersen en de toeristen vinden hun weg geruisloos door te varen, te wandelen en te fietsen. Geniet van de prachtige boerderijen, de rietlanden, de grachten, de smalle slootjes, de doorkijkjes, de bruggen en de vonders .. Idyllisch en een bezoek meer dan waard!

This image has an empty alt attribute; its file name is seperator-blauw.png

MUSEUM GIETHOORN ’t Olde Maat Uus

Image result for logo olde maat uus

Kijken hoe het leven vroeger was in Giethoorn? Dat kan in het Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus. Uit persoonlijke verhalen van markante inwoners komt van alles naar voren over turfwinning en bijzondere gebruiken. Alleen hier kun je een authentieke Gieterse boerderij van binnen zien. Ook het vissershuisje en het botenhuis geven een unieke indruk van het eenvoudige bestaan in dit waterrijke dorp. Er is een film, museumwinkeltje met koffiehoek en er is genoeg te ontdekken voor kinderen.

Een bezoek aan Giethoorn begint in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus!

This image has an empty alt attribute; its file name is seperator-blauw.png

KAART GIETHOORN

Giethoorn.com
Download hier de kaart van Giethoorn
This image has an empty alt attribute; its file name is seperator-blauw.png

NATIONAAL PARK WEERRIBBEN WIEDEN

This image has an empty alt attribute; its file name is reed.jpg

Weerribben-Wieden, een van de meest bijzondere gebieden van Nederland en het grootste laagveenmoeragebied van Noordwest-Europa. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond een uniek landschap vol meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Een verleden vol veen, turf en riet levert een beeldschoon heden op. Adembenemende natuur, eindeloze waterpartijen en historische stadjes en dorpen waar het gezellig winkelen en heerlijk eten en drinken is. Het is optimaal genieten in Giethoorn & de waterdorpen. Bezoek Weerribben Wieden.